Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

HBO Europe jelenlegi (és közeljövőbeli) kínálata

2014. október 21. - kis_kiraly

Egy kis áttekintést szeretnék nyújtani, hogy az HBO eddig és ezután milyen sorozatokat fog bemutatni a régióban. A csatorna komolyan gondolta, hogy jövőben be fogja indítani a tévés gyártást. A megvásárolt formátumok (Terápia, Társas játék) mellett saját fejlesztésű sorozatok is várhatóak.

A BeTipul lokalizált változatai (az eredeti 2 évados volt)

lengyel.jpg

Lengyel: Bez tajemic  [Titkok nélkül] 2011-
Eddig 3 évad ment le.

cseh.jpg

Cseh: Terapie (2011;2013)
Eddig 2 évad ment le.

magyar.jpg

Magyar: Terápia (2012;2014)
Eddig 1 évad ment le, 2. évad premierje hamarosan.

 

román.jpg
Román: În Derivă [kb Sodrodás] (2010;2012)
Eddig 2 évad ment le.

Matay Nitnashek

Itthon a Társas játék címet kapta, tudomásom szerint eddig csak nálunk ment le 2 évad. A legközelebbi premierje a cseh (és szlovák) változatnak lesz két hét múlva Až po uši címmel.

azpousi-main.jpgVajon a képből a magyar változat alapján kitalálható-e hogy ki kicsoda lesz?

 

Horící ker (Égő bokor)

Itthon is bemutatták Olthatatlan címmel, nem sokkal a cseh premier után. A három részes cseh mini 2013-ban készült. Külföldön Burning Bush címmel forgalmazták

horici_ker_main.jpg


Wataha (kb. Falka)

A lengyelek saját fejlesztésű 6 részes sorozata. A lengyel-ukrán határon játszódik, ahol a határőrök egy csoportját megtámadják. Minden további a trailerben. Ennek a premierje volt nemrég. Hasonlóan a cseh minihez, remélem itt sem kell sokat várnunk a magyar bemutatóra.

wataha.jpg

 


 

Umbre (kb. Árnyak)

Jövő év első felében jön az ausztrál Small Time Gangster román remake-je, amelyben egy bukaresti taxisofőr mellékállásban egy helyi gengszternek a behajtóembere lesz. 8 részes fekete humorú dráma.

hbo_umbre.jpg


Még csak egy rövid teaser van belőle:

 

Régen (több mint 2 éve) nem hallotunk már róla, de akkor még folyt a lengyeleknél a The Naked Truth fejlesztése. A sorozat kamaradráma jellegű, ahol a kihallgatások során próbálnak megtalálni egy 17 éves lányt. Még 2010-ben(!) vette meg az HBO a jogokat nagy licitálás után. Clyde Phillips-et bízták meg, az akkori Dexter vezető íróját, de úgy tűnt a projekt meghalt. Ő később a Nurse Jackie-ben lett vezetőíró. Két évvel később a lengyelek (HBO) és törökök (Star TV) vették meg. Azóta nincs róla hír.

Az HBO-nál jelenlegi magyar terveket már egy korábbi posztom végén leírtam. Egyenlőre ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr726812643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása