Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Média Mecenatúra program 2017 - Tévéfilmek

2017. július 30. - kis_kiraly

Idén is kihirdették a NMHH Médiatanácsának Média Mecenatúra által tévéfilmekre adott gyártási támogatásokat. Minden további mellébeszélés nélkül copy pastelem a győzteseket és a rövid leírásukat. Mindegyik tévéfilm egyenként 120 millió Ft-os támogatást kapott.

A merénylet

Rövid leírás: Merénylet Erzsébet királyné ellen. Tippre, mint a korábbi gyártások (A király halála, A vadkan vadászat) ez is dokudráma lesz.

Rendező: Pajer Róbert
Producer: FILM-ART Stúdió Kft.

 

Akik maradtak

Rövid leírás: A Férfiidők lányregénye könyv alapján készülő tévéfilm, amely két, családját elveszítő ember, egy kamaszlány és egy negyvenes férfi egymásra találását dolgozza fel a háború utáni Magyarországon. 

Rendező: Tóth Barnabás
Producer: INFORG-M&M Film Kft.

 

A színésznő

Rövid leírás: A hatvanas évek országosan ismert művésznőjét kiszemeli a Belügyminisztérium, mint aki alkalmas lehet a baráti országok vezetőinek szórakoztatására, ám az erdélyi származású színésznő eközben szerelembe esik az eltiltás alatt lévő olimpiai bajnok kardvívóval

Rendező: Vitézy László
Producer: MEGA FILM Kft.

 

Trezor

Rövid leírás: A Belügyminisztérium kulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában, utána pedig a belügyesek egy hajdani bankrablóra bízzák az ottani széf feltörését. Megtörtént esemény alapján.

Rendező: Bergendy Péter
Producer: Szupermodern Stúdió Kft.

 

Foglyok 

Rövid leírásA Rákosi-rendszer legsötétebb napjaiban játszódó abszurd fekete komédia, igaz történet alapján. Egy család történetét meséli el : a famíliát ávósok ejtik foglyul saját lakásukban, ráadásul a lakásba érkező rokonok, ismerősök mögött is bezáródik az ajtó. 

Rendező: Deák Kristóf (Oscar-díjas rendező a Mindenki című kisfilmmel)
Producer: Filmfabriq Kft.

A Bírálóbizottság idei tagjai:

elnök: Gajdics Ottó (főszerkesztő, újságíró)
tagok: Medveczky Balázs (a Duna MN Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója), Zaras Andrea (filmbeszerzési menedzser)

 Forrás: mecenatura.mtva.humediainfo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr5512701075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása