Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

A legnézettebb helyi filmek Európában (11.) - Szlovákia

2017. június 29. - kis_kiraly

Korábban összeírt országok mozilátogatottságai ezen a címkén érhetőek el.

Szlovákia:

Ahol nincs a jelölve, azok 2019-es adatok.

Lakosság: 5,45 millió

Mozitermek/Mozik száma: 216/145 (2016)
Mozinézők száma: 6,52 millió
1 lakosra eső nézőszám: 1,19 
Mozinézők száma (helyi filmek):
1,07 millió

 

A listában szereplő alkotásokról:

- A cseh filmek (pld Babovřesky-filmek) is jó nézettségeket érnek el a szlovák mozikban, de a listában a szlovák (vagy szlovák koprodukciós) filmek szerepelnek.bathory-a-legenda-masik-arca-1.jpg

A legdrágább szlovák (és cseh) film az angol Anna Friel-lel a főszerepben

- A Báthory-film minden idők legdrágább cseh és szlovák filmje is egyben (koprodukcióban angol és magyar producerekkel). A költségvetése 10,5 millió euró volt.

vsetkonic-600x400.jpg

A főszereplő vörös hajú színésznőt itthon is láthatták már a magyar nézők: Táňa Pauhofová az Olthatatlan című cseh HBO-s minisorozatban szerepelt

- A legnagyobb meglepetés volt az idei 2017-es év idáig, amikor két film is felkerült a látogatottsági listák elejére: egy romantikus vígjáték (Všetko alebo nič) és egy politikai krimi (Únos).

 demitra-rytmus.jpg

 

38 című dokumentumfilm átlépte a 100 ezres nézőszámot, de a szlovák repperről készült dokumentumfilm is jól szerepelt (nem szerepelnek a listában)

- A 38 című dokumentumfilm arról a szlovák jégkorongozóról szól, aki tagja volt a repülőszerencsétlenséget szenvedett orosz jégkorongcsapatnak. A másik dokumentumfilm egy szlovák rapper és botrányhős életét mutatja be.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr467310950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása