Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Körkép az HBO Europe jelenlegi produkcióiról

2016. szeptember 27. - kis_kiraly

Az egyik, két évvel ezelőtti posztomban már írtam az akkori HBO Europe-os produkciókról.

Íme az idei őszi/téli kínálat.

 
Lengyelország

Folytatódik a Pakt [kb. Egyezség] a második évaddal. A politikai krimi a norvég Mammon című sorozaton alapul, de ahogy olvasom ezúttal már saját fejlesztésű részekkel.

pakt-plakat1.jpg


A második évadban az egyik korábbi HBO-s sorozatban (A falka) szereplő színésznő is csatlakozik, aki főszereplő oknyomozó újságíróval is összemelegedik, ahogy látom. Angol felirat sajna nincs hozzá, de az első évad trailerje (angol felirattal) erre megtalálható
 

 

Csehország/Szlovákia

A csehek is megcsinálták tavaly a saját Mammon sorozatukat, de a lengyelekkel ellentétben idén saját gyártású műsor kerül bemutatásra. Címe Pustina, külföldön Wasteland néven forgalmazzák, magyar címe Pusztaság lesz.

pustina-1.jpg

Ez lesz az HBO Europe második teljesen saját fejlesztésű sorozata a lengyel A falka után - ha nem számítjuk bele az Olthatatlant, aminek történelmi alapja volt. Az író itt is ugyanaz lesz.

Nyolcrészes minisorozat. Egy kis bányászfaluban játszódik, ahol a polgármesternő szembeszáll egy szénfeldolgozó vállalattal, akik megvennék a falu földjét és áttelepítenék a lakosságot. Mindeközben a polgármesternő lánya eltűnik.

Az első két rész premierje már megvolt az idei Karlovi Vary-i fesztiválon. A tévés premierje itthon október 30-án lesz.

 


Mellékesként ajánlok még egy idei cseh mozifilmet, amibe az HBO is beszállt. A cseheknél (és a szlovákoknál) ma is népszerűségnek örvedenek az élő szereplős mesefilmek (a "pohádky"-k). Na ez a film teljesen más. Egy mesén alapuló, de a jelenben játszódó film az előzetese alapján jó kis horrorfilmnek tűnik.

A címe Polednice, de a nemzetközi piacon The Noonday Witch (kb Délidei boszorkány) néven forgalmazzák. A filmben az édesanya a gyerekével egy kis faluba költözik, ahol egy titkozatos asszony tűnik fel. Minden további az előzetesben.

Polednice / The Noonday Witch Trailer from Matej Chlupacek on Vimeo.

 

Magyarország

Melyik magyar sorozat az, amit a lengyeleknél Złote życie, a cseheknél és a szlovákoknál Sladký život, a románoknál O viață bună, a bolgároknál Златен живот néven mutattak be a helyi HBO-n?

aranyelet.jpg

Ez bizony az Aranyélet, amely az itthoni HBO eddigi legnagyobb dobása lett. Kritikai és közönségsiker egyaránt. A családfő, aki jó útra akarna térni a családjával, de nem nagyon sikerül neki. A második évad premierje november 6-án.


 


Románia

Tavaly az Árnyak címmel remake-eltek egy új-zéland-i sorozatot, idén egy norvég sorozat (Øyevitne) került sorra.

valea-muta.png
Ott Valea Muta (jelentése kb Csend völgye) címmel kerül majd a tévébe. A négy részes sorozatban két meleg fiatal szemtanúja lesz egy brutális gyilkosságnak. Kapcsolatukat titkolva nem jelentkeznek a rendőrségen, de eközben a gyilkos is a nyomukba ered.

Az eredeti norvég trailer erre lesz angol felirattal. Az amerikaiak megelőzik a románokat, az ő változatuk (Eyewitness) október 16.-án kerül bemutatásra, előzetese erre lesz. A románoké valószínű az év végén kerül adásba.

Szöveg nélküli hangulatteaser a brassói hegyekkel lentebb látható.

 


További hír, hogy

- HBO Nordic-nál (Skandináviában streamszolgáltatóként vannak jelen) saját fejlesztésű produkciót terveznek.

- HBO Adria-nál (ex-jugoszláv országoknál) is lesz saját gyártású fikciós sorozat

- Az egyik itthoni fórumon elejtették, hogy idehaza vagy féltucat sorozatot fejlesztenek (nyilván ezek nagy része a jelenlegi sorozatok potenciáis következő évadjai), illetve fejlesztés alatt van egy saját gyártású thiller is (az egyik médiás oldal Backwater néven hivatkozik rá, ez nem tudom, hogy ez a korábbi HBO pályázatgyőztes Gyilkos halom lenne-e vagy egy másik fejlesztés).

Egyenlőre ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr5611745811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása