Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Receptvideók online (kezdőknek is)

2019. december 25. - kis_kiraly

A youtube-on egy rakás magyar receptvideót lehet találni. Most azoknak mutatnék be egy kis videós ízelítőt, akik még csak most kezdik a a főzést/sütést tanulni. Náluk nincs aláfestőzene és vicces animáció, hanem folyamatos magyarázószöveg van a készítés alatt. Ez elsősorban a kezdőknek lehet hatalmas segítség. Ezúttal két youtubert és egy Duna TV-s főzős műsort (nem  a Gasztroangyalt!) ajánlok a figyelmetekbe a tovább után.

Szoky konyhája

szoky.jpg

A Youtube által küldött díj a 100 ezres feliratkozószám alkalmából

Azóta már 120 ezres feliratkozószámot is túllépte Szoky, aki fiaival együtt készíti a sütés/főzés videókat. Tényleg érhetően fogalmaz. Annyira népszerű, hogy még egy kanadai magyaroknak szóló weboldal is az ő receptjeit ajánlja. Az elkészített recepteket a videó leírásában találhatjátok meg.

Szoky konyhája a Youtube-on


TT konyhája

tt.jpg

"Csak a kezemet figyeljétek!" - TT munka közben

TT a lányával együtt készíti a videókat. Itt többnyire süteményes videók vannak. A videói között vannak hiánypótló videók is: például a házi leveles tészta készítése (legalábbis a kezdők számára). Állítása szerint nem tervezi a közeljövőben, hogy más platformon is megjelenik csupán egyfajta hobbinak szánja a videókat. A recepteket itt is a videó leírásában találhatjátok meg.

TT a Youtube-on


Ízörzők

izorzok_two_pic.jpg

A két műsorkészítő munka közben: Móczár István operatőr és Róka Ildikó szerkesztő-riporter

A közmédia zászlóshajó műsora mellett (amely most egy ideig szünetel a műsorvezető kérésére) van egy másik főzős műsor is, amelyről szerintem méltatlanul kevés szó esik. Ezt a műsort még a régi Duna vezetősége 2007-ben rendelte be és a mai napig is jelentkezik új epizódokkal. A műsor minden egyes részében a két műsorkészítő egy kis településre látogatnak el, ahol bemutatják a helyet és az ottani jellegzetes ételeket. A műsor megvalósítása visszarepít bennünket a 90-es évekbe (Egymillió lépés Magyaroszágon-feeling árad a műsorból). A műsor szerkezetei mit sem változott az eltelt idő alatt: miközben 5-6 receptet mutatnak be (többek között például mutatnak be levest, húsételeket és süteményeket), a receptek között - na nem szájbarágósan - műsorvezető híján maguk a helyiek mutatják be a saját településüket (narrációs szöveg nélkül), legyen  ő a helyi múzeum, asszonykórus vagy a néptánc-csoport vezetője. Főzéskor és sütéskor pedig évtizedes, évszázados bevált recepteket mutatnak be mindeféle aláfestő zene nélkül.

Ami fontos, hogy a produkciónak van saját honlapja is ahol elérhető az összes eddigi bemutatott recept is (bár lehetne jobb elrendezése a recepteknek, mert a konkrét receptkeresés nehézkes az oldalon). Emellett a Youtubeon és a Facebookon is találhatóak videók az egyes adásokról. A legfrissebbek a mediaklikk.hu-n vannak. A saját Facebook oldala a produkciónak pedig erre lesz.


Ezeket ajánlom a figyelmetekbe. Remélem ti is találtok magatoknak megfelelő receptvideókat. Az ételek készítéséhez pedig sok sikert és jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr8514982154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása