Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Nap videója - Hét menyasszony hét fivérnek (1954)

2019. június 27. - kis_kiraly

A következő videóra véletlenül talátam, de igazi meglepetés lett számomra.

Maga a Hét menyasszony hét fivérnek musicalfilm elég meseszerű és a története nagyon egyszerű: egy oregoni hegyvidéken élő vadász lejön a városba, hogy feleséget keressen magának. Talál is egy rátermett menyecskét, azonban a nő az új otthonába térve rájön, hogy friss férje még hat fiatalabb fiútestvérével él együtt. A fiúk csakhamar megbátorodnak és megpróbálnak ők is feleségeket szerezni maguknak

Ennek az 50-es években készült film rendezőjének a koreográfia is a kisujjában volt, jópár Gene Kelly-filmet rendezett még a Hollywood aranykorából. Ezúttal még egy látványos táncpárbaj is belekerült ebbe a filmbe. A táncjelenet a hegyvidéki fiúk táncpárbajait mutatja a városi kérőkkel. 

Érdekesség hogy az egész film minden egyes jelenetét kétszer vették fel (egyszer a hagyományos és egyszer az akkor újnak számító CinemaScope technológiával). Három hétig próbáltak ezt a jelenetsort, mielőtt 3 nap alatt felvették.

Ez látható tehát a tovább után.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr7014913774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása