Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Magyar minisorozatok és a pénz...

2013. július 12. - kis_kiraly

Ezen a blogon a Médiatanács által is támogatott köztévés produkciókkal foglalkoztunk eddig, de természetesen egy tv-csatorna saját (és a termékelhelyezés engedélyezése óta szponzori) pénzből is készíthet sorozatokat. Sajnos ezek nincsenek külön összeírva, így csak sajtóértesülésekből értesülünk újabb produkciókról.

Ilyen például a jövőre tervezett Kossuthkifli minisorozat is Rudolf Péter rendezésében, amely Fehér Béla azonos című könyvének az adaptációja. Ami viszont mindenképpen ide kínálkozik, hogy információk szerint 740 millió forintba fog kerülni, ezzel az utóbbi évek, de talán évtizedek legdrágább magyar sorozata lesz.

Viszonyításul: 2006-ban bemutatott Régimódi történet 310-320 millióba, a 2010-es Géniusz, az alkimista pedig 250 millióba került, utóbbi elég gyér nézettséggel.

Én mindenképpen támogatnám, hogy tévéfilmek helyett inkább mini - illetve heti sorozatok készüljenek. Nyilván a megvalósításról is függ, de percre lebontva olcsóbban jön ki a produkció (ezért is érthető, hogy a kereskedelmi tévék, miért a több milliárdos költségvetésű szappanoperákat preferálják elsősorban, amelyeket heti ötször adnak).

Viszont elég nagy fába vágta a fejszéjét a köztévé azzal, hogy rögtön egy nagyobb szabású kosztümös sorozatot készít. Talán jobb lett volna kisebb volumenű produkcióval kezdeni (lásd HBO-s Társas játék). Hiába került sok pénzbe a Géniusz, maga az író nyilatkozta, hogy ugyanúgy előjöttek a forgatás során a problémák (hiányzók kellék, nem megfelelő helyszín). Lassan járj, tovább érsz?

Mit gondoltok?

UPDATE: A sorozat aktuális híreiről a hivatalos oldalon lehet tájékozódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr725401289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása