Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Darálás, csapó kettő!

2014. március 14. - kis_kiraly

Kellett nekem megszólalni. Márciusban lezavarják a maradék összes tévéfilmet (a Hargitán játszódó ifjúsági filmet nem látom sehol). Naná, hogy egyiket sem főműsoridőben. Aki mégis fanatikus, megnézheti ezeket a műsorokat. Dátumokat és időpontot lásd alább

Március 18. M1. 23:05. A rögöcsei csoda.

Debreceni gyártású tévéfilm. Erősen low budget, csak debreceni színészek játszanak benne.
Színdarab alapján készült. Aki esetleg járt a debreceni Csokonai Színházba láthatta is. Vidéki fazekasmester újításként egyedi köcsögedényeket árul, amiken a tulajdonos arcmása is látható. Nem sokkal később azonban elkezdenek eltűnni az élők sorából az egyedi edények tulajdonosai. A színdarab szerint népi vígjáték, meglátjuk mennyi jön át ebből majd a tévében. Mindenesetre a rendező Kusturica életérzést ígér.

Március 25. M1. 23:05. Fekete krónika 2. "évad".

Az összesen két félórás részt (A loudini ördöghajsza és A tüzes bíróság) egymás után ledarálják.
Csak egy részt láttam belőle még az első évadból, akkor Sinkó László volt a narrátor, néha személyesen is megjelent a sorozatban. Középkori, főleg francia történelmi bűneseteket dolgoznak fel benne. Nem hatott meg túlságosan az epizód, annyi azonban megmaradt, hogy 10 perc alatt annyi információbombát kaptam (pld. a külföldi bűnesetekben a francia nevek csak röpködtek szerteszét), hogy elment a kedvem a többi rész megnézésétől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr935853328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása