Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

2018 legnézetebb helyi filmjei Európában (német nyelvű régió)

2018. december 26. - kis_kiraly

german_europe.jpg

Németországban két gyerekfilm, két remake és egy bajor krimiadaptáció a legnépszerűbb filmek között. Svájciaknál egy félig életrajzi film, az osztrákoknál pedig egy "Drágám, a kölykök összementek"-tipusú film, csak itt a szülők mentek össze. Minden egyéb a tovább után.

Németország

#1 Bosszúállók: Végtelen háború 3,39 millió néző 
#2 Legendás állatok: Grindelwald bűntettei 3,11 millió néző
#3 A szabadság ötven árnyalata 3 millió néző

#1 Gombos Jim és Lukács, a masiniszta -
Jim Knopf & Lukas, der Lokomotivführer
 1,8 millió néző

Családi film egy gyerekkönyv alapján a Végtelen történet írójától. Kopipésztelem a hivatalos leírást:

"A történet szerint Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek. Viszont olyan kicsi a területe, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét."

Magyar nyelvű előzetes a tovább után.

#2 A kis boszorka - Die kleine Hexe 1,59 millió néző

Szintén egy könyvadaptáció. Karoline Herfurth a Fák Jú, Tanár úr!-ral hosszú évek után visszatért a vígjátékokhoz. A film rövid leírása:

"A kis boszorka sajnos még csak százhuszonhét esztendős, így a nagy boszorkák nem fogadják be maguk közé. Ezért úgy dönt, ha már nagy nem tud lenni, legalább jó lesz. Ezzel az elhatározással izgalmas és mulatságos kalandok sora veszi kezdetét…"

#3 [Osztálytalálkozó 1.0 - Az ezüsthátúak hihetetlen utazása] - 
Klassentreffen 1.0 - Die unglaubliche Reise der Silberrücken 
1,13 millió néző

A dán Klassefesten filmsiker feldolgozása. A történetben három fickó (egy házas, egy örök agglegény és egy épp válás előtt álló) az osztálytalákozójukra igyekszenek, de amíg odautaznak különböző kalandokba kerülnek. 18+as humorral. A dánok három filmet készítettek belőle, a címből ítélve a német készítők is több filmben reménykednek.

#4 [100 Dolog] - 100 Dinge 1.01m

Ebben a német dramedyben két fickó fogja magát és 100 napra elpasszolják a cuccaikat. Lassan rájönnek arra, hogy vannak az anyagi javak mellett más fontos értékek is. Florian David Fitz aki írója/rendezője és egyik főszereplője a filmnek. Ő még felbukkan egy későbbi filmben is ebben a listában.

#5 [Savanyúkáposzta-kóma] - Sauerkrautkoma 1 millió néző

A bajor krimi komédia műfaj (Heimatkrimi) hódít a német köztévében, de a Constantin Film is megpróbálkozott a szélesvásznon ezzel a műfajjal. Rita Volk regényeit filmesítették meg, ebből három Magyarországon is megjelent. A filmek is sikeresek lettek német földön, mivel ez már a ötödik film.

A főhős rendőrt a faluból ezúttal Münchenbe vezénylik, ahol apja kocsijának csomagtartójában egy rejtélyes holtestet találnak. Mindezek mellett még a barátnőjével is válaszút (értsd: házasság) elé érkeznek.

#6 [A keresztnév] - Der Vorname 994 ezer néző

A francia Hogyan nevezzelek? vígjáték remake-je.  A főszereplő apa lesz és ezt egy családi vacsorával ünneplik meg, amit a húga és sógora szervez. Mikor elmondja a leendő gyerek keresztnevét (igen, AZ az 'A' betűs), megdöbbenés fogadja a családban. És aznap este még ez lesz a legkisebb gond, mivel lassan előkerülnek a régmúlt titkai és sérelmei is.

Legnézetebb német filmek listája erre lesz látható.

Svájc

#1 Bosszúállók: Végtelen háború 312 ezer néző
#2 Bohém Rapszódia 302 ezer néző
#3 Mamma Mia! Soha nem hagyjuk abba 277 ezer néző

#1 [Wolkenbruch hihetetlen utazása egy siksze karjaiba] -
Wolkenbruchs wunderliche Reise in die Arme einer Schickse 
207 ezer néző

Az idei év legnézetebb svájci filmje könyvadaptáció, részben önéletrajzi elemekkel. A főszereplő svájci zsidó fiú konzervatív vallásos családban nő fel. Azonban őt is eléri a szerelem. De vajon hogy fogadja a család, hogy a fiuk beleszeret egy nem zsidó lányba?

Angol nyelvű werkvideó a készítőkkel erre található.

A svájci nézettségi ranglistát erre lehet megnézni.

Ausztria

#1 Segítség, összementek a szüleim! - Hilfe, ich hab meine Eltern geschrumpft! 122 ezer néző

Kicsit a klasszikus amerikai mozifilmre hajazó az idei év legnézetebbb osztrák mozifilmje (német támogatással). Pontosabban film folytatás, mivel az első részben a főszereplő tanára ment össze.

Legnézettebb osztrák filmek listáját erre nézheted meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr2614466326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása