Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

2018 legnézetebb helyi filmjei Európában (Franciaország)

2018. december 25. - kis_kiraly

Franciaország

A legnagyobb mozis piac Európában a britek után. Imádják a hazai filmeket. Ez a év végi nézőszámon is meglátszik. A legnézetebb öt film közül három hazai film. Utána pedig a francia Top5 filmről írők pár szót. Mindez a tovább után.

#1 A hihetetlen család 2 5,68 millió néző
#2 Les Tuche 5,68m néző
#3 Vissza a gyökerekhez - La Ch’tite famille 5,62m néző
#4 Bosszúállók: A végtelen háború 5,14m néző
#5 Szabadúszók - Le grand bain 4,16m néző

#1 [Tuche család 3.]  - Les Tuche 3 5,68 millió néző

Egy hazai filmes franchise harmadik része. Nálunk csak az első részt hozták be Reszkess, Monaco! címmel. A Tuche család feje gondol egyet és elindult az elnökválasztáson. Francia vígjáték, a siker miatt nem lepődnék meg, ha lenne újabb része.

Vissza a gyökerekhez - La Ch’tite famille 5,62 millió néző

Minden idők legnézetebb francia filmje (Isten hozott az Isten háta mögött) kapott egy afféle spinoff mozifilmet legalábbis az író/rendező/főszereplő Danny Boon így nyilatkozott a filmről. Az eredeti film nézőinek csupán negyedét csalogatta újra a francia jegypénztárakhoz. Viszont ha önálló mozifilmnek tekintjük, akkor tisztes nézőszámot hozott.

Szabadúszók - Le grand bain 4,16 millió néző

A cannes-i bemutatót is kapott film egy középkörű férfiakből álló társaságról szól, akik fogják magukat és egy férfi szinkronúszó csapatot hoznak létre.

Taxi 5 3,65 millió néző

Luc Besson két évtizeddel az első Taxi film után egy újabb bőrt nyúzott le az autós franchise-ról. Ezúttal azonban kiszállt az írásból és Franck Gastambide vette át az írányítást társiróként, rendezőként és főszereplőként. Mindezt a Pornó a házban és a Pattaya filmrajongók örömére és az eddig kitartott Taxi rajongók legnagyobb döbbenetére. Ha a pénzügyeket nézzük: 20 milliós eurós költségvetésből 29-et hozott otthon, világszinten pedig 42-et. Majdnem ennyit hozott az első rész is ... 20 évvel ezelőtt.

Szerelembe gurulva - Tout le monde debout 2,4 millió néző

Klasszikus francia romantikus vígjáték. Egy világéletében nőcsábász és hazudós fickó egy félreértés miatt tolószékesnek tetteti magát. Azonban tovább folytatja, mivel megismerkedik egy igazából is tolószékes nővel.

Legnézettebb francia filmek listája erre lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr9514332707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása