Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Külföldi sorozatok orosz köntösben

2015. február 22. - kis_kiraly

Jönnek az oroszok,...de nem úgy.

Ugyanis Oroszországban is gyakoriak a más országokban sikeres sorozatok helyi változatának elkészítése. Az nem garancia a sikerre, hogy a helyi változat is sikeres lesz, de azért vannak olyan produkciók, amik miatt megéri a próbálkozás. Lásd A dadus, a Rém rendes család vagy a Szeretünk, Raymond! orosz változatainak sikereit. Az orosz tévében idén három külföldi sorozatfeldolgozással is találkozhatunk. Ezekről írnék pár rövid mondatot.

Родина - Rodina

rus_home1.jpg

Az oroszok az izraeli Prisoners of War sorozat helyi változatát láthatják hamarosan. Biztosra mentek, mert USA-ban már bizonyított, ott Homeland néven fut. Az orosz változatban egy ezredes és egy mesterlövész eltűnik egy észak-kaukázusi katonai küldetésben. Hat évvel később egy helyi terrorista tábor megsemmisítése után az ezredest megtalálják. Azonban az egyik FSZB-elemző szerint elképzelhető, hogy a börtönben beszervezték.
Érdekesség, hogy a sorozat egyik rendezője magyar (az orosz rendezővel készült angol interjú végén "Tomas Toth"-ként van megemlítve).

hom_rus.jpg

A főszereplő Vladimir Maskov, aki már Hollywood-i filmekben is szerepelt (Ellenséges terület, Mission: Impossible - Fantom protokoll).

Premier: Idén tavasszal (eredetileg tavaly ősszel lett volna)

Előzetes:

 

Метод - Metod

metod_-logo.jpg

A címből nem biztos hogy ki lehet találni. Ez nem más, mint az amerikai Dexter helyi változata. Itt Rodion Meglin-nek hívják a főszereplőt és vérelemző helyett nyomozó, aki (meglepő módon) sorozatgyilkosokat üldöz. Emellett gonosz embereket ő is eltesz láb alól a maga módján. Amikor egy újonc rendőrlány kerül mellé, a lány elkezd gyanakodni, hogy akivel dolgozik szintén egy sorozatgyilkos.

Poszter alapján kitalálható, hogy a főszereplő nem más, mint Konstantin Khabensky, akit itthon az Éjszakai Őrség, a Wanted és a World War Z filmekből lehet ismerni. Sorozatozott korábban A fehér gárda Bulgakov-adaptációban, bár az csak mini volt.

method-01.jpgMichael C. Hall-t sosem lehetett látni ilyen sapkában

Premier: Idén tavasszal

Előzetes:

 

Клим - Klim

1412146791_klim-2014.jpg

A brit Luther helyi változata lesz. London helyett Szentpétervár utcáit fogja járni az orosz Idris Elba vagyis Konstantin Lavronenko. Az egyik korábbi BBC-s sorozatnak, a Life in Mars-nak az orosz feldolgozása is sikeres volt, ott már zöld jelzést kapott a 2. évad.

klim1.jpg

Vajon a depresszív hangulat bejön-e majd az oroszoknak? Hamarosan kiderül.

Premier : Idén ősszel

Előzetes: afféle hangulat trailer, szöveg nincs benne

 

De ezen felül még nagyon sok sorozat készül idén részben irodalmi adaptációként, részben saját fejlesztésként. Pld a kosztümös Nagy Katalin-adaptációkból egyet tavaly év végén már bemutattak, egy másiknak pedig mostanában lesz a premierje. Akit érdekelnek az idei premierek, errefelé böngészhet még (orosz nyelvű link).

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr647183649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása