Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Elmélkedés (1.)

2013. szeptember 27. - kis_kiraly

Sokat gondolkoztam hogy egyáltalán írjak-e erről a témáról (mégis csak egy médiás blog), de egy-két sort mégis rászánok.

Gondolom mindenki hallotta, hogy most a héten Itthon vagy! Magyarország szeretlek! hétvége lesz. Amire a blogok felkaptak a fejüket az az, hogy az M1 intendánsa, Rákay Philip 1 milliárd forintot lobbizott össze a kormánytól azért, hogy a pályázaton nyert települések helyi ünnepséget is rendezzenek erre a hétvégére.

A sikerrel pályázott települések lakóinak biztos sok örömük lesz, és ha az idő engedi, sokan ki is fognak nézni (itt található a pályázott települések programjai). Nyilván sikerként lesz kommunikálva, hogy az egész országban több millió embert érdekelt az eseménysorozat, mert a tévés nézettség valószínű nem fogja szétrepeszteni az M1-et (és a közmédiát).

Amit nem értek, hogy miért egy M1 intendánsi pozícióban lévő ember szervezi ezt? Amíg Philip ezzel foglalkozik, eközben a csatorna - amiért felel - három év eltelte után se tud kitörni az alig 8%-os SHR-ből. Az elmúlt három évben a Gasztroangyal, Maradj Talpon, Magyarország szeretlek műsorokat kivéve lényegében minden műsor megbukott (a felsoroltak közül kettő nem is főműsoridős produkció).

- Egy olyan csatorna, ahol a bukott, drága műsorok (teljes színészgárdát és az írók nagy részét lecserélő Hacktion vagy a D. Tóth Kriszta Show-jával hasonló nézettséget hozó, de többszörösen többe kerülő Fábry show) továbbra is képernyőn vannak.
- Egy olyan csatorna, ahol még mindig a Kékfény az egyik legnézettebb műsor.

Tipp: először a képernyőn kellene rendet tenni és nem sértődős embert játszani. Elég csak a mostani Élet és Irodalom cikk miatti válaszlevelére vagy a 2011-es Média Korrektúrás kirohanására gondolni.

Nyilvánvaló egy szervezésben tehetséges emberről van szó. Viszont az önkormányzatok támogatásáért folytatott munka nem egy közcsatorna programigazgatójának felelőssége.

Vajon ezt tudja-e ő is? Ha nem, szóljon neki valaki.

UPDATE: Az origo.hu oldalán megjelentek a közönségarányok.

A műsort megelőző négy hétvége számai: 9% SHR (18-49: 6% SHR)
Itthon vagy! Magyarország szeretlek    :  7,7% SHR (18-49: 2,8% SHR)

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr585536708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása