Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Grand Prix: The Killer Years

2013. július 18. - kis_kiraly

A Formula 1-et sokan a motorsport csúcsának neveznek. Én a tévében szoktam követni az eseményeket délutáni kikapcsolódásként. Magyarországon a 80-as évek közepétől rendeznek futamokat, azonban a Formula 1 (vagy Forma 1, ki hogyan hívja) jóval nagyobb múltra tekint vissza.

Nemrégen néztem meg Grand Prix: The Killer Years BBC Four-os 2011-es dokumentumfilmet, és teljesen magával ragadott. Elsősorban azért, mert számomra, és talán a magyar nézők számára is, ismeretlen időszakot ölel fel. A 60-as, 70-es évekről volt szó elsősorban, amikor az versenyzés szó szerint életveszélyes volt. Mai szemmel már tragikusnak tekinthető, hogy 1976-ig minden idényben(!) meghalt legalább egy ember F1 versenyzés közben.

A dokumentumfilm,  amelyben döbbenetes képsorok is vannak, ezekről a versenyzőkről szól, akik sokszor életük árán próbálnak versenyezni, miközben a biztonsági szabályok sehol se voltak a maihoz képest. Az egyórás filmben megszólal Emerson Fittipaldi, Jackie Stuart és Jacky Ickx is. Előzetesét itt megnézhetitek.

Emellett belinkelem az 1976-os versenyidényről készült Rush című mozifilm előzetesét, amelyet idén mutatnak be. A rendező Ron Howard és a főszerepekben Daniel Brühl és Chris Hemsworth. Előbbi Nicki Lauda-t, az utóbbi James Hunt-ot fogja játszani.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr775402537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása