Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

2018 legnézetebb helyi filmjei Európában (Dél-európai régió)

2019. február 07. - kis_kiraly

southern_europe.jpg

Spanyolország

#1 [Bajnokok] - Campeones 3,28m néző

Egy kosárlabdaedző szembekerül a törvénnyel és a bíróság arra itéli, hogy egy hátrányos helyzetű kosárlabda csapatot vezessen egy ideig.

#2 Superlópez 1,79m

Spanyolországban a 1970-es években a Supermenről készült egy vicces képregénysorozat. Ennek a mozis adaptációját mutatták be az év végén (szóval nem ez a végleges nézőszám). A főhősünk Superlópez, aki Kal-el Jo-Con-Él néven született a Krypton Chitón nevű bolygón és a Földön próbál meg beilleszkedni és jóra használni szuperképességeit.

#3 Teljesen idegenek - Perfectos desconocidos 1,29m

Az olasz Teljesen idegenek spanyol válozata, amiből magyarországi változat is készült 2018-ban BUÉK címmel. Még 2017 végén mutatták be, még abban az évbentöbb mint 2 millió nézőt hozott és csupán az idei nézettséggel is 3. helyre be tudott futni. 7 jóbarát, 7 mobiltelefon, 1 közös vacsora és közös mobiltelefon használat. Recept a bonyodalomra.

#4 [Életem legjobb nyara] - El Mejor Verano de mi Vida 1,38m

Az elmúlt évtizedek egyik legnézetebb olasz filmjének, a Sole a catinelle-nek helyi remake-je. Édesapa megigéri a fiának, hogy ha jó tanuló lesz és jó jegyeket hoz haza egy életreszóló nyári vakációban lesz része. A fickót kirúgják, nem lesz pénze, mikzöben a fia pedig teljesíti a rá eső kötelezettséget. Az igéret szép szó, ha megtartják úgy jó. Úgyhogy az édesapának mindent be kell vetni, hogy valahogy megadja az a megigért különleges vakációt.

#5 [A törzs] - La Tribu 1,00m

Szintén egy film a szülő-gyerek kapcsolatról. Az édesanyja meglátogatja a régen látott fiát, aki azonban nem foglalkozik vele. Azonban a fia balesete és amnéziája után az anyja segítségére siet és megpróbál újra közelebb kerülni a gyerekéhez. Ehhez segítségül szolgál a szabadidős elfoglaltsága, ami a tánc.

 

Olaszország

#1 Bohém Rapszódia 2,99m néző
#2 Bosszúállók: A végtelen háború 2,64m
#3 A szabadság 50 árnyalata 2,04m
#4 Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció 1,93m
#5 Hihetelen család 2. 1,87m 

#1 [Mindenütt jó, de legjobb otthon] - A casa tutti bene 1,43m néző

Egy olasz házaspár a nagy családdal és a régen látott rokonokkal együtt ünnepelné az 50. házassági évfordulójukat egy kis szigeten. Azonban a vihar a társaságot a szigeten tartja, és az ottani kapcsolatokat is próbára tesi a kényszerű ott tartózkodás. 

 #2 [Áldott örűltség] - Benedetta follia  1,3m

Egy vallásos férjet egyszer csak dobja a felesége. Egy újonann felvett eladó lány azonban feje tetejére állítja a szinglivé vált férfi életét. És az még csak a jéghegy csúcsa, hogy lány megismerteti a fickót a netes társkeresővel.

#3 [Mint macska az autópályán] - Come un gatto in tangenziale 1,17m

Két különbző világból származó szülő megdóbben amikor tinédzser gyerekeik egymást választják. Feladatuk, hogy elválasszák őket, mert számukra a két fiatal kapcsolata csupán annyira életképes, mint a macska, amelyik az autópályán sétál.

#4 [Barátok, mint azelőtt] - Amici come prima 968 ezer

Az idei év egyik cinepanettoni filmje. Erről már írtam korábban, úgyhogy erre nem is fecsérelném a szót. Az olasz páros hosszú idő után újra együtt ebben a karácsonyi vígjátékban.

 

 

Törökország

#1 Müslüm 6,31m

Életrajzi film Törökország egyik híresebb arab stílusú török zenéket énelő Müslüm Gürses-ról.

 

#2 Arif v 216 - 4,96 millió néző

A sci-fi paródia újabb felvonása Törökország egyik legfelkapottabb stan-up-osával. A G.O.R.A. és az A.R.O.G. után itt a harmadik rész a magát mindehol feltaláló Ariffal.

 

#3 [Micsoda egy szerelem] - Ailecek Şaşkınız 4,03m

Az apja válalatát vezető, de semmittevő üzletvezetőt kirúgja az apja. Az egész életében mindent megkapó üzletember ugyanakkor belezúg egy hölgybe és egy barátját hívja segítségül. Romantikus vígjáték.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr3214468900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása