Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Első német sorozatpremierek a fizetős (tv és online) platformokon

2017. július 27. - kis_kiraly

2017 nagy év lesz a német sorozatipar történetében. Ugyanis idei évtől kezdve saját gyártású tévésorozatokat fognak bemutatni a fizetős szolgáltatások (TV-ben és online egyaránt).

Hogy ilyen későn kezdődött el német földön részben a német televiziós piac az oka. Ugyanis a német piac (többi nagy nyugat-európai piaccal ellentétben) tele van ingyenesen fogható hazai televíziós csatornákkal. A 90-es  évek második felében volt fizetős próbálkozás, de a Premier szolgáltatás megbukott és később vele együtt a Kirch-birodalom is. Ennek a romjain épült fel a német Sky (az ausztrál-amerikai Rupert Murdoch vezette médiacég), amely a saját gyártású sorozataitól (is) várja, hogy újabb előfizetőket szerezzenek.

 

 A legnagyobbak:

1. Sky/Sky Go

Ők a legnagyobbak a piacon, az online szolgáltatók megjelenéséig nem is volt más riválisuk a tévés piacon.
TV-előfizetőik száma: 4,9 millió (Németország+Austria) 

2. Amazon Prime Video

Meglepetésre ők az elsőszámú VOD-szolgáltatók a németeknél, megelőzve a Netflix-et is.
Előfizetőik száma: 3 millió (2016)

3. Netflix

Előfizetőik száma: 1 millió (2016)

4. maxdome

A ProSiebenSat.1 céghez tartozó szolgáltatás. Az elsők között léptek piacra, de ma már csak harmadikok a VOD-piacon, csupán a megvásárolt (többnyire amerikai) sorozatokat és filmeket lehetett rajta megnézni saját tévés produkcióik mellett. Egy sajtó nyilatkozatban megjegyezték, hogy időnként felülvizsgálják a fenntarthatóságát a szolgáltatásuknak. Ezek alapján a közeljövőben nem terveznek nagyobb volumenű projekteket, csupán a már megvásárolt tévés tartalom online elérhetőségét tűzték ki maguk elé.
Előfizetőik száma: 900 ezer (2016)

Ezeket az első fecskéket mutatom be nektek a tovább után.

Jerks

(Angol felirat nélkül)

A maxDome egyetlen sorozata, amelyet később a tévében is bemutattak. A dán Klovn című sorozat német remake-je. A két férfi főszereplő önmagukat alakítja, de a "kifordított" ömagukat. Afféle buddy-szitkom, barátnőkkel és komplikált párkapcsolatokkal. A premier után berendelték a második évadot.

Premier: 2017 január (már bemutatták)
Hol: maxDome

You are wanted

Amazon Prime első saját gyártású 6 részes sorozatában egy fiatal menedzsernek felbolydul az élete miután személyes adatait megszerzik a hackerek. A helyzetet még bonyolultabbá válik mikor a rendőrség is megvádolja azzal, hogy egy terrorszervezet tagja. A már bemutatott sorozatnak lesz második évadja is.

Premier: 2017 márciusa (már bemutatták)
Hol: Amazon Prime

Babylon Berlin

babylon_berlin_key_visual_lowres.jpg

A jelenlegi legnagyobb német tévés projekt 40 millió eurós költségvetéssel. Első körben két évadot, összesen 16 részt rendeltek be. Gereon Rath nevű magánnyomozóról szól, aki az 1920-as évek végi, 30-as évek eleji Németországában old meg bűnügyeket. A német fizetős tévén idén, a koproducer német köztévén majd jövőre lesz látható. Korábbi posztomban képeket is mellékeltem a sorozatból.

Premier: 2017 október 13
Hol: Sky

Dark

Természetfeletti sorozat amelyben négy család egy eltűnt fiatal után nyomoz. A kezdeti alapfelállás kissé a Stanger Things-re hajaz.

Premier: 2017 december
Hol: Netflix

És ami jövőre várható:

Pastewka

pastewka_staffel_8.jpg

Német kultsorozat újabb (már a nyolcadik) évadja, ezúttal már nem a tévében. A sorozatot sokan az amerikai Félig üreshez hasonlítják.

Premier: 2018 eleje
Hol: Amazon Prime

Der Grenzganger / Grenseland [A szó jelentése kb. határmenti ingázó]

der-grenzgaenger-tobias-santelmann.jpg

Norvég-svéd-német koprodukcióban készülő skandi-noir. Főszerepben Tobias Santelmann (Kon-tiki, Hercules), aki egy tisztességes és kiváló zsarut játszik, akinek egy vallomása miatt szabadon engedik a helyi maffiafőnököt.

Premier: 2018 tavasz
Hol: Sky

Das Boot

das_boot_series_copyright_bavaria_film.jpg

Az 1981-es német kultfilmnek a folytatása. A sorozat két novellán, a film által is alapul vett A tengeralattjárón és Az erődön alapul. A költségvetés 25 millió euró és 8 részes lesz

Premier: 2018 ősz
Hol: Sky

Acht Tage [Nyolc nap]

Hatalmas meteor közeledik a Földhöz, ami Európába fog becsapódni. A 8 részes apokaliptikus drámában, az emberiség utolsó nyolc napját mutatja be, részenként egy napot. A sorozat több különböző szereplőt (egy fizika tanár, egy kormányzati személy, egy rendőr) követ figyelemmel, akik próbálnak menekülni a kontinensről vagy éppen úrrá lenni a helyzeten.

Premier: 2018 ősz
Hol: Sky

Deutschland '86

deutschland86ufapromo.jpeg

Falco újabb slágere dübörög, Argentína a világbajnok és Gorbacsov elindítja a peresztrojkát. Ennek árnyékában folytatódik a kémes sztori, ami a Deutschland '83-nak a folytatása. Német RTL adta az első évadot, de a kritikai sikert nem kísérte nézettségbeli. Ellentétben külföldön, ahol például kis csatornákon nem angol nyelvű produkcióként ért el jó nézettségeket (a brit Channel 4-on vagy az amerikai SundanceTV-n). Ezzel is magyarázható, hogy az RTL kaszálása után az Amazon átvette a sorozatot és a második évad már ott lesz megtekinthető.

Premier: 2018
Hol: Amazon Prime

Dogs of Berlin

Két rendőrnyomozó alámerül a berlini gengsztervilágba. 10 részes lesz.

Premier: 2018
Hol: Netflix

Der Pass

A dán/svéd Broen (A híd) német remake-je, amelyben ezúttal a német-osztrák határon találnak egy holttestet, az ügyet pedig két eltérő egyéniségű detektív próbálja megoldani.

Premier: 2018/19
Hol: Sky

 

Egyenlőre ennyi, várjuk a fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr6112674855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bellocska (törölt) 2017.09.11. 20:42:04

You are Wantedról annyit, hogy jo és már forgatják a második évadot igy beleirhatod hogy 2018 tavaszán jön MS-sel a második évad.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2017.09.18. 00:38:12

@Bellocska: Azt írtam is. Mármint, hogy lesz. Nem hiszem,hogy update-elgetem majd ezt a posztot (bár az utolsó sor mást sugall, my bad), ez inkább afféle állapotjelentés a jelenlegi felhozatalból. Tudom, eléggé csonka a vége, amikor csak az 1-1 mondat van írva a fejlesztés alatt lévő sorozatokról.

Köszi, hogy a blogomra néztél :)
süti beállítások módosítása