Minden, ami média (és ami nem, az is)

Ron Burgundy-interjúk az amerikai talkshow-kban

2019. augusztus 10. - kis_kiraly

Will Ferrel, mint Ron Burgundy reklámozta karaktere podcastjának második évadát és haknizta végig egy nap alatt az összes tévés late night talkshow-t többek között saját standup műsorával..

Maga a karakter A híres Ron Burgundy legendája filmben tűnt fel, amely idővel kultstátuszba került és készült el később a második rész is. Ki tudja, talán lesz harmadik mozifilm is. Sokaknak erőltetettnek tűnhet a karakter, de van akiknek bejön ez a karakter és humor.

Voltak jól és kevésbé jól sikerült szereplései (James Cordenél és Stephen Colbertnél nekem tetszettek). Szerintem egy része szkriptelt de egy része viszont biztos hogy improvízáció volt. Ezek a fellépések láthatóak tehát a tovább után.

Tovább

Újabb anyagok a Mária Terézia mini folytatásról

Már említettem korábban, hogy zajlik a Mária Terézia újabb két részének a forgatása. A tovább mögött mellékelek pár képet és egy osztrák köztévében bemutatott riportot, ahol a jelenlegi forgatásba kukkanthatunk bele (angol felirattal). A sorozat alkotói és szereplői megjelentek a Karlovy Vary filmfesztiválon is, hogy promótálják a sorozatot.

Valamint találtam egy 1 órás cseh nyelvű interjút, de a videó elején látható a második évad több mint 4 perces előzetese (!!!). Annyira friss, hogy hangutómunka még nincs rajta, a színészek saját nyelvükön beszélnek benne.

Ez mind tekinthető meg a tovább után.

Tovább

Nap videója - Hét menyasszony hét fivérnek (1954)

A következő videóra véletlenül talátam, de igazi meglepetés lett számomra.

Maga a Hét menyasszony hét fivérnek musicalfilm elég meseszerű és a története nagyon egyszerű: egy oregoni hegyvidéken élő vadász lejön a városba, hogy feleséget keressen magának. Talál is egy rátermett menyecskét, azonban a nő az új otthonába térve rájön, hogy friss férje még hat fiatalabb fiútestvérével él együtt. A fiúk csakhamar megbátorodnak és megpróbálnak ők is feleségeket szerezni maguknak

Ennek az 50-es években készült film rendezőjének a koreográfia is a kisujjában volt, jópár Gene Kelly-filmet rendezett még a Hollywood aranykorából. Ezúttal még egy látványos táncpárbaj is belekerült ebbe a filmbe. A táncjelenet a hegyvidéki fiúk táncpárbajait mutatja a városi kérőkkel. 

Érdekesség hogy az egész film minden egyes jelenetét kétszer vették fel (egyszer a hagyományos és egyszer az akkor újnak számító CinemaScope technológiával). Három hétig próbáltak ezt a jelenetsort, mielőtt 3 nap alatt felvették.

Ez látható tehát a tovább után.

Tovább

Do they know it’s Europe? (Comedians for Worldpeace)

A blog kifejezetten nem politikai tartalmú, de e mellett nem tudtam elmenni. Egy bizonyos Jan Böhmermann, a német ZDFneo-n futó Neo Magazin Royale talk show műsorvezetője összefogott jópár európai talk show műsorvezetővel és egy közös dalban a közelgő EU-s szavazásra buzdítanak minket. Sikerült nekik?

A tovább mögé berakom a 5 perces és a hosszabb 13 perces változatot is. Magyar jelenlét is van, a Heti Dörgés Villám Gézával képviselteti magát. 

Németország! A gulyás az nem egy ragu, hanem egy leves!

UPDATE: A rövidebb videó esetén angol helyett beraktam a magyar feliratos változatot.

Tovább

A Köztévé Dankó rádiója ma már online működik tovább

Én már korábban leírtam mi a véleményem a közmédia retrocsatornájáról. A közmédia ezúttal újabb változtatásokat eszközölt, az egykori fizetős csatorna mától kezdve átkerült az online (és ami fontosabb) ingyenes platformra.

m3.jpg

Mától kezdve az archivum.mtva.hu/m3 oldalon lehet elérni, de az m3.hu is oda van írányítva. Online streamen csupán 8 óráig nézhető vissza a tartalom (plusz online tvműsorrend előtt 2 órával már elérhető az műsor).

Ahelyett hogy egy katalógusból választana a felhasználó, amit bármkor megnézhet (lásd Netflix, vagy a régebbi közmédiás Teletéka), ehelyett egy 8 megelőzó órányi megörző TiVo-s tartalmat kapunk.

De legalább ingyenes.

Karakterfotók: Mária Terézia 2. évad

Megjöttek Mária Terézia 2. évadából az első karakterfotók. Továbbra sem lehet tudni, hogy a magyar részvétel milyen mértékű lesz. Érdeklődésemre a csehek egy bíztató email-t küldtek, hogy a magyaroknak is lenne lehetőségük csatlakozni. Az eddigi sajtóanyagok viszont arra utalnak, hogy - ha lesz is - kevesebb magyar közremüködés várható. Legalábbis a magyar színészek nevei nem szerepelnek a különböző  sajtónyilakozatokban. (osztrák, cseh)

A minisorozat ott folytatódik, ahol az első évad abba maradt. Mária Terézia koronázása után kitör az osztrák örökösödési háború: a porosz király elfoglalja Sziléziát és az uralkodónő a brutalitásáról híres Franz von der Trenck bárót bízza meg, hogy csapataival szálljon szembe velük.

Szereplők nagyrészt visszatérnek, viszont Mária Teréziát ezúttal egy másik színésznő, Stefanie Reinsperger fogja alakítani. A forgatás májusban kezdődik, a második évad premierje - legalábbis a szomszédainknál - idén karácsonykor várható újabb két résszel.

A tovább után három darab kép az új főszereplőről.

Tovább