Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Az el nem készült Kincsem és más filmek: a Futottak még-kategória

2017. június 28. - kis_kiraly

Hallottatok már a Kincsem filmről? Nem arról, a másikról. Vagy a többi magyar filmről, amelyeket sajtóban beharangoztak és azóta semmi hír nincs róluk? Ezekből a filmekből (vagy inkább filmtervekből) mutatnék be hármat.

1. Kincsem: The Wonder Horse (más helyeken: Invincible)

A Herendi-féle Kincsemtől eltérően ez klasszikus kosztümös film lenne likeolás és Flour Tomi nélkül. Angol nyelven forogna. Bereményi Géza és Fonyódi Tibor forgatókönyvéből készülne, a rendező pedig Roger Christian lenne, akinek egyetlen nagy költségvetésű hollywoodi filmje nagyot bukott. Ez volt a Háború a földön, amely minden idők egyik legrosszabb filmjének címéért is versenyben van.

Szinte csak nagy nevű színészeket dobtak be trailerben korábbi filmjeikből vett jelenetekkel, de ezek szerint sem ez, se a magyar Seabiscuit történet nem győzte meg eddig a külföldi finanszírozókat. Filmalaphoz nem is pályáztak, nemzetközi produkcióban (orosz, német, amerikai és osztrák) képzelték el a filmet. A három évvel ezelőtt 20-25 millió dolláros költségvetésről beszéltek, amely jelentős orosz támogatásból állt volna legalábbis az orosz színész/producer Jevgenyij Geraszimov szerint, aki akkor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a filmet támogatja az elnöki adminisztráció, az orosz kulturális miniszter és az orosz filmalap is.

Mindenesetre Bereményi már elkészített egy Kincsem-színdarabot ló budgetből (tudom rettenetes, de adta magát) a Thália Színházban, amely tévés bemutatót is kapott.

 

2. It's Showtime Siberia!

Egy Csárdáskirálynő adaptáció lenne, I. világháborús háttértörténettel. Ennek egy kicsivel nagyobb esélyt látok a megvalósítására, már csak azért is mert adaptáció, ráadásul Kálmán Imre (Lehár Ferenc mellett) a nemzetközi színtéren is a legismertebb magyar operettszerző, Csárdáskirálynő pedig a legnépszerűbb darabja. Magyar munkacíme Túl az Óperencián és angol nyelven forogna. Természetesen itt is bedobtak sztárneveket a koncept trailerjükben.

A producerek 3 éve még egy fél milliárd forintos (2 millió dolláros) szándéklevelet lobogtattak a 15 millió dolláros büdzséhez (a Hollywood Reporter is írt róla), de Vajnáék utána jelezték, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, mivel még nem született döntés, csupán a film pályázat érkezett be. Tavaly szeptemberben megkapták a forgatókönyv pályázatra a pénzt, most áprilisban pedig újabb 1,5 millió forintot kaptak további forgatókönyv-fejlesztésre. Az írója Tasnádi István, az Aranyélet vezető írója. Meglátjuk.

Ez a közösségi gyűjtős próbálkozás (335 dollár jött össze!) ilyen nagy költségvetésű filmnél pedig -, ha tényleg igaz - remélem csak vicc volt a producerek részéről.

 

3. A nap szerelmese

Angol nyelven forgó Munkácsy Mihály életéről szóló film lenne. Elég sokat mondó, hogy a 3,3 milliárd forintból tervezett produkcióról nincs hír az öt évvel ezelőtt megítélt másfél milliós forgatókönyvfejlesztés óta. Forgatókönyvet Fonyódi Tibor írja, rendező Káel Csaba lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr212593935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zaturek 2017.06.28. 18:08:29

A Thelomeris is jól eltűnt a süllyesztőben.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2017.06.28. 19:02:48

@zaturek: Űgy emlékszem, hogy az mondjuk ezeknél egy kisebb költségvetésű produkció lenne. Nem is hiszem, hogy pályáztak-e itthoni vagy külföldi filmalapokhoz. De igen, arról is régóta nem hallani semmit.

kaloz14 2018.04.20. 23:43:32

Hunyadi - ezt is tetvezték. Nekem, mint magyar embernek nagyon fáj, hogy ilyen gazdag történelmünk ellenére, egyetlen ilyen témájú filmet sem készítenek. Gyökértelen, boldogulását máshol kereső nemzetté válunk.
süti beállítások módosítása