Minden, ami média (és ami nem, az is)

Mecenaturás tévéfilmek helyett...

2015. június 27. - kis_kiraly

Előre láthatólag jövő héten fogják kihirdetni az NMHH Média Mecenatúra pályázat azon tévéfilmjeit, amelyek gyártási támogatást kapnak. Addig is itt van egy rövid összefoglaló tavaly támogatott és azóta már legyártott tévéfilmekről. A tavalyi bemutatókkal ellentétben idén nem darálták le késő esti sávban, viszont tavasszal sem mutatták be a produkciókat. Feltehetően a következő tévés idényben kerülnek a köztévé képernyőjére.A kőmajmok háza

 

komajmok_haza.jpg
Mindeddig ez az egyetlen alkotás amely már bemutatásra került a köztévében. Az akkor még elsőszámú közcsatornán, az M1-en került bemutatásra az ifjúsági film. A két idősíkban (jelen és 30 évvel ezelőtt) játszódó filmben két srác történetét ismerjük meg. A jelenkori srác egy titokzatos lánnyal találkozik, aki egy misztikus, rejtélyekkel teli világot tár a fiú elé.Író: Tasnádi István (Terápia),  saját könyve alapján 
Rendező: Fonyó Gergely
Premier: 2014. december 26. 20:10
Nézettség: 145e (3,1% SHR), 18-49: 21e (1,2% SHR). Csatornához képest is elég gyér nézettséggel ment.


Janusjanus.jpg

Két idősíkban játszódó tévéfilm, amely egy családon keresztül mutatja be a román Securitate működését  80-as években.


Író: Fonyódi Tibor
Rendező: Gyöngyössy Bence
Premier: A tévéfilmet már bemutatták Nagyváradon. Még Budapesten, Esztergomban, Székesfehérváron és Vácott lesz mozis bemutató.


Ketten Párizs ellen

 

ketten_parizs_ellen.jpg


Vaszary Gábor-adaptáció. Három részes minisorozat. A könyv az 1930-as években játszódik: két barát Franciaországba utazik és megpróbálják élvezni az életet.


Rendező: Papp Gábor Zsigmond (Retro-sorozat: Budapesti/Balatoni/Magyar)

Ha a narrátor hang végig lesz és ha igaz, hogy az író stílusa hasonló Rejtő Jenőéhez, akkor ez a minisorozat számomra mindenképp nézős lesz.


Félvilág

 

felvilag.jpg

1910-es években játszódik, megtörtént esemény alapján: a híres kurtizán, Mágnás Elza meggyilkolásáról, illetve annak előzményéről szól.

Forgatókönyvíró: Köbli Norbert (A vizsga, A berni követ, Szabadság különjárat)
Rendező: Szász Attila
Premier:  Idén néma csönd a tévéfilmről, a forgatás már megtörtént.


A Fekete Múmia átka


fekete_mumia_atka.jpg

A detektív, a cowboy és a légió című Rejtő Jenő kisregény adaptációja.

Forgatókönyv: Hegedűs Bálint
Rendező: Madarász István (A legyőzhetetlenek)
Premier: A tévéfilm egy tavaszi origo-s cikk szerint elkészült, premierről még nincs hír.


Csonka délibáb

 

csonka_delibab.jpg

Kép: vargabenedek.hu

1950-es évekbeli hortobágyi munkatáborokról szól. Az azonos című Lukács József-könyvet felhasználják, de nem adaptáció lesz. Nagyrészt Sopronban játszó színészek szerepelnek benne, de játszik benne Bánsági Ildikó és Dörner György is. Gondolom logisztikai okokból forgattak Hortobágy helyett a Bács-Kiskun megyei Kunszentmárton környékén.
Érdekesség, hogy kb. 120 millió Ft-os költségvetésű produkciót a pápai tévé forgatta, amelyből 80-at a Médiatanács állt.


Rendező: Bozsogi János
Premier: Pápán már bemutatták


Fekete krónika 3. évad (A három csontváz / A velencei pékinas)

 

velencei_pekinas.jpg


Kép: luxadam.hu

Újabb évada a korabeli bűntényeket bemutató sorozatnak. Korábbi évadokról infók erre lesznek. Ez is két félórás rész lesz. Feltehetően ez az évad is - az előző évadhoz hasonlóan - a késő esti sávban végzi.

Rendező: Pajer Róbert
Premier: Nincs róla hír


Kossuth papja

 

kossuth_papja.jpg

Tóth-Máthé Miklós könyvének adaptációja. Az 1848-49-es szabadságharcban szerepet vállaló, halálraítélt, majd amnesztiával szabadult Könyves Tóth Mihály lelkész életéről szól. Hasonlóan a korábbi szintén Debrecen TV-s tévéfilmhez, ez is low budget tévéfilm lesz 8 millió Ft-os támogatásból.


Rendező: Dánielfy Zsolt
Premier: Debrecenben nemrég volt a bemutatója (bemutatóról készült videó erre lesz)

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr417578964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.