Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

2013-ban várható tévéfilmek

2013. május 05. - kis_kiraly

A Médiatanács által is támogatott TV-s produkciók (csak tévéfilmek vannak benne). Ezek a tv-s produkciók kaptak támogatást 2012-ben. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy csak ezekből lesz tv-film/sorozat.

Pillangó

Móricz Zsigmond adaptáció. Már készült korábban belőle tv-film 1971-ben.
Rendező: Vitézy László

A régi házban

Író: Bereményi Géza
Rendező: Gödrös Frigyes
Producer: Háberman Jenő (Film-Art)

Az NKA-től is kaptak pénzt, de ott kisjátékfilmként hivatkoznak rá. Több információt nem találtam róla.

 A legyőzhetetlenek

Író: Hegedűs Bálint, Madarász István
Rendező: Madarász István (ő rendezte az ismert magyar imázsfilmet azóta lett egy folytatása is, és az Előbb-utóbb sci-fi-s rövidfilmet)

Egy balul sikerült szlovéniai rafting-kirándulás története
Teaser erre, konceptklipp erre, további képek erre és erre.

Szabadság Különjárat

Író: Köbli Norbert
Rendező: Fazakas Péter

1956 nyarán pár fiatal eltéríti a Budapest–Szombathely belföldi légijáratot, hogy Nyugatra szökhessenek.
Facebook-os oldala itt, videóriport a mozis bemutatóról erre

Berosált a rezesbanda

Csukás István-adaptáció.Ifjúsági film.
Rendező: Mátyássy Áron

Egy kisvárosi általános iskolában kísérleti osztályt hoznak létre. A diákoknak viszont nem tetszik az értelmetlen szigor. Ráadásul nem engedik meg nekik, hogy a közösen alapított fúvós zenekaruk játszhasson, mert az iskolában senki nem bírja a „ricsajt”. Ezért összefognak és megszöknek. Úgy döntenek, hogy addig nem mennek vissza, amíg követeléseiket nem teljesítik.

 

Hőskeresők (korábban Mennyből az angyal munkacímen futott)

író: Maruszki Balázs
rendező: Miklauzic Bence (Hajónapló sorozat - Barbárok epizód, megnézhető itt)
Szinopszis alapján filmszatírának tűnik.

A magyar.film.hu-ról:
A történet Kerepeshután, a válságsújtotta kisfaluban játszódik az 1990-es évek környékén. CSORNAI, az önjelölt, ügyeskedő polgármester és SÜTŐ kocsmáros éppen választási gyűlésre készül, amikor egy amerikai utazó (FRED PEDRUZZI) betoppan a kocsmába. Az idegen apja emlékét kutatja, akinek bombázó repülőgépe itt zuhant le a falu mellett 1945 végén. Hamarosan kiderül, hogy a pilóta társaival ellentétben túlélte a zuhanást, és idősebb Polyák István lakatosműhelyben bujkált. Az amerikai érkezése felforgatja a falu életét. Leginkább az öntörvényű munkanélküli vasmunkásét, IFJ. POLYÁK ISTVÁNÉT, aki rendkívül ellenséges a rendszerváltozással, a kapitalizmussal, ezért az amerikaival szemben is. Csornai azonban politikai üzletet remél a pilóta sztoritól, ezért elhatározza, hogy utánajár a történetnek. Ám a feltárult titok nem válik a falu dicsőségére: kiderül, hogy a pilótát többen feljelentették, majd egy szerelmi ügy miatt agyonverték. Fred megcsömörlötten utazik haza, a falu pedig szembesül ősbűnével. 

A sors fintora, hogy az utóbbi két TV-film bemutatója, a mindkét filmben szereplő Hollósi Frigyes halála után lesz, aki tavaly decemberben hunyt el.

Próbálom folyamatosan update-elni, ha van valami friss infó

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr565195781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása