Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Játék határok nélkül (és a bika)

2014. október 16. - kis_kiraly

A héten indul a Játék határok nélkül az m1-en. Valójában egy francia vetélkedő, Intervilles 2005-ben indult nemzetközi változata lesz (az eredetiben két francia város versenyzett minden epizódban), ahol országok vetélkednek egymással.

intervilles_int_logo.jpg

Ebből az ötletből származott a korábban európai köztévék által sugárzott Játék határok nélkül is, itthon ezzel az elnevezéssel fog menni. A versenyző országok között van Franciaország, Oroszország, Indonézia, Egyiptom és az amerikai kontinens is képviseli magát egy országgal. Az évad 13 részes lesz. Legalább a retro miatt érdemes lehet belenézni. Költségvetés nyilván kevesebb a régi, "klasszikus" adásokhoz képest. A pályák kisebbek a megszokottnál, legtöbbször két csapat versenyzik egyszerre.

A franciáknál már szeptemberben bemutatták a tévében. 785 ezer nézővel nyitott, ami kevésnek tűnik, de egy kis csatornán van. Sőt, még fel is rakták az első három epizódot (1. rész , 2. rész, 3. rész - az első valamiért geoban-os). A közvetítést ott úgy oldották meg, hogy a hazaiak számát végigadták, a többiből pedig rövid összefoglalókat adtak, valamint interjúkat készítettek a hazai versenyzőkkel. Feltehetően hasonlóan készül majd a magyar változat is.

a magyar csapat.jpg

Nálunk a kommentátor Gundel Takács Gábor lesz, a két műsorvezető pedig Varga Edit és Harsányi Levente

Megmondom őszintén egy Wipeout epizódon többet röhögtem, mint ezeken a részeken, bár nyilván más a két műsor célja. A élő bikás versenyszámok szerintem a legveszélyesebbek (a velvet.hu a forgatás idején egy cikket is leközölt a folyamatos sérülésekről, a közmédia azóta leköszönt sajtófőnöke a súlyos sérüléseket rémhírnek minősítette). Nem tudom, hogy a francia szervezők mit gondoltak/szívtak, mikor ezt berakták. Kíváncsi leszek majd a nézői visszajelzésekre ezzel kapcsolatban.

bot.jpg


 Az előzetes erre lesz:

 
Premier: m1. Szombat. 20:20

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr736796971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása