Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Köztévé és a fikablogolás

2014. október 10. - kis_kiraly

Emlékeztek még, amikor a Tv2 a rosszabbnál rosszabb tévés idénye idején (a Várdy-éra végén, 2009-ben járunk), egy "nemhivatalos blog"-ot indított el az indexen tvblog.blog.hu néven?

Elsősorban Tv2-höz köthető produkcióknak volt afféle reklámhelye. Ugyanakkor néha kissé szarkasztikusan ugyan, de oda-oda csípett a csatornával szembeni kritikusoknak is, legyen az a rivális csatorna vagy éppen c:c-s blogírók. Ennek egyik eredménye volt a fikacikk-számlálós poszt, amely a Comment.blog.hu-n lévő "negatív" Tv2-s híreket számolta volna össze. Azért csak volna, mert ahhoz már lusták voltak, hogy folyamatosan frissítsék a számokat. Nagyon exkluzív tartalmakat nem publikáltak, legalábbis nem emlékszem ilyesmire. A blog két évig élt.

Ezt csak azért írom, mert a köztévé új szintre emelte a fikablogolás fogalmát. Ők az origo-n kezdtél el a blogolást majd 2 évvel ezelőtt (erre lesz), de az utóbbi pár posztban már szánalmas szintre emelkedett a köztévé tartalmát védő és a kritikusait fikázó írások. Itt egy hvg.hu-s videóról (a Közmédia napján lévő fellépőkkel készítették) és egy Mészáros Antónia-cikkről való reakció a blogon. De van itt vélemény Magyar Nemzetes és Népszabadságos kritikára is.

Azon túl, hogy a kritikákat minősíteném: ez most komoly? A közmédia ettől várja, hogy a tévénézők ráébrednek, hogy "Jé, a köztévén is vannak nézhető műsorok?" A gőzt valahogy ki kellett ereszteni a webre? Vagy mit várnak ettől a blogtól egyáltalán? Remélem nem főállásban csinálja ezt valaki. Ahelyett, hogy a tévében lévő nézettebb tartalomra figyelnének. Kissé déjà vu érzése lehet az embernek a Tv2-s blog után.

A Fapad szitkom már megbukott (vagy megbuktatták? - Tv2 jelenlegi sikerműsorával, a Sztárban sztárral egyidőben vajon mit várhattak). Nézettségben a sorozat premierje annyit hozott, mint egy harmadik évados Munkaügyek epizód. 

Fapad 1×01: 145e (3,2% SHR), 18-49: 44e (2,7% SHR)

Nyilván a lényeg a friss tartalom, de ha a frisset nem nézik... és van még hátra 23 rész.
Készülődik a Játék határok nélkül és a Kossuthkifli. Meglátjuk.

A gyerekes sértődést pedig fejezze be a közmédia. Vagy a nagy, 80 milliárdos költségvetés csak nagyképűséggel jár együtt?

UPDATE: A blog időközben megszűnt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr856777291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása