Minden, ami média (és ami nem, az is)

Minden, ami média (és ami nem, az is)

Gnarr - Politika egy punk rocker humorista szemszögéből

2014. augusztus 29. - kis_kiraly

A következőkben egy izlandi dokumentumfilmet ajánlanék figyelmetekbe. Valammenyire aktualitása is van a filmnek, mert itthon hamarosan megtartják az önkormányzati választásokat.

A 2008-as gazdasági válság idején Izland gazdasága lényegében összeomlott, az ottani politikusok hiteltelenné váltak a lakosság szemében. Egy Jon Gnarr nevű helyi humorista (és ex-punk rocker) megelégelte a helyzetet, megalakította a Legjobbb Pártot és jelöltette magát Reykjavik polgármesterének. A film a választások előtti heteket dolgozza fel. Azt hiszem már maga a felállás is érdekes, Gnarr poilitikai programjai kétségkívül viccesnek tűnhetett egy politikusoktól megcsömörlött országban. Például amikor az egyik fórumon elmondja azért jelölteti magát, hogy jó fizetést kapjon és hogy használhassa az önkormányzati nyaralót, választása esetén pedig megigéri, hogy ingyenesek lesznek az uszodák és az emberek ingyen törülközőt kapnak. Nem másfél órás tömény nevetésre kell felkészülni, film inkább egy görbe tükröt tart a politikusok elé. Előzetest lásd lentebb.

Amíg el nem távolítják, itt meg lehet nézni a teljes dokumentumfilmet is angol felirattal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr836647769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása